ADHD Medications Quiz

July 31, 2009

1 of 9
The most common types of medications used in treating ADHD are:
  1. 0 Antidepressants.
  2. 1 Stimulants.
  3. 0 Anti-anxiety medications.
  4. 0 All of the above.
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    The most common types of medications used in treating ADHD are:

    Correct Answer: Stimulants.

  2. 2

    Stimulant medications are effective in what percentage of adults and children with ADHD

    Correct Answer: 70%

  3. 3

    A health care provider prescribes stimulant medications according to how much the patient weighs.

    Correct Answer: False.

  4. 4

    Which of the following is NOT a common side effect of stimulant medication

    Correct Answer: Acne.

  5. 5

    Stimulants should never be taken during the holidays or weekends.

    Correct Answer: False.

  6. 6

    Which of the following is NOT a medication used to treat ADHD

    Correct Answer: Pravachol.

  7. 7

    The effects of ADHD medications last approximately 4-6 hours.

    Correct Answer: False.

  8. 8

    Parents should stop their children's ADHD medication during the summer.

    Correct Answer: False.

  9. 9

    Your child's ADHD will go away on its own after a year of taking medication.

    Correct Answer: False.