ADHD Screening

Oct 10th 2012 Oct 10th 2017

1 of 10
Choose the answer that best describes you. I...
  1. 0 Rarely make careless mistakes.
  2. 0 Make mistakes only when I'm tired or stressed.
  3. 1 Frequently make mistakes, even when I'm in a good mood or well rested.
  4. 1 Don't even know mistakes were made and am surprised by how many I find later.

Your Results

  • Low
  • Medium
  • High
  • 0

    You received a score under 5.

    Since your score was lower than 5 you do not seem to exhibit the symptoms normally associated with an ADHD diagnosis, but please talk to your doctor if you have concerns or if you would like more information.

  • 5

    You received a score of 5 or higher.

    Since your score was above 5, you should consider talking to your doctor about further screening for ADHD, or other conditions which may be relevant. Other considerations would include thyroid disorders, medication side effects, diet issues, bipolar disorder or social factors.

  1. Choose the answer that best describes you. I...

    Correct Answer: Don't even know mistakes were made and am surprised by how many I find later.

  2. Choose the answer that best describes you. I...

    Correct Answer: Have difficulty concentrating for an extended period of time on anything.

  3. Please complete the following sentence. When people talk to me...

    Correct Answer: I am frequently so distracted that it requires several attempts to get my attention.

  4. Choose the answer that best describes you. I...

    Correct Answer: Rarely complete any tasks I start and numerous tasks remain unfinished.

  5. Do you like to concentrate?

    Correct Answer: No, I find it difficult and taxing.

  6. Are you forgetful?

    Correct Answer: Yes, I am frequently and reliably forgetful and rarely can remember more than one thing at a time. This causes frequent or significant problems (e.g., I am always late, always overdue).

  7. Do you fidget?

    Correct Answer: I always seem to have ants in my pants.

  8. Do you feel like you are always on the move and have excess energy?

    Correct Answer: If I have to sit still to do something, I know I'm in trouble.

  9. Are you impulsive?

    Correct Answer: I frequently act without thinking, even when I have the time and liberty to think things through.

  10. If you answered yes to the above question, does your impulsiveness interfere with others?

    Correct Answer: I find myself regularly in conflict with others because they thought I was acting impulsive or went out of turn.