American Celebrities With Asthma

Jul 31st 2009

1 of 9
Described as a sickly child, this famous American composer, conductor and pianist left behind a legacy of achievements after his death in 1990. It was reported that, at times, audiences could hear him wheezing above the orchestra.
  1. 1 Leonard Bernstein
  2. 0 Ira Gershwin
  3. 0 Bob Fosse
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Described as a sickly child, this famous American composer, conductor and pianist left behind a legacy of achievements after his death in 1990. It was reported that, at times, audiences could hear him wheezing above the orchestra.

    Correct Answer: Leonard Bernstein

  2. He was an American swimming champion. He struggled in the mid 1990's after his diagnosis of asthma. At the time, restrictions on asthma medications allowed in competitive swimming limited his control. That didn't stop him from winning gold medals in the 1996 and 2000 Olympics.

    Correct Answer: Tom Dolan

  3. She was a three-time Olympic gold medalist. Although reported to have severe asthma, she was regarded as the best female athlete in the world in the heptathlon and long jump. She last competed in the 1996 Olympics.

    Correct Answer: Jackie Joyner-Kersee

  4. He was one of three presidents of the United States known to have asthma. The 35th president, he loved pets and horses but because of allergies to them, he could have only limited contact.

    Correct Answer: John F. Kennedy

  5. Doctors suggested she swim to better control her asthma. She assumed a demanding workout routine and followed her doctor's orders regarding asthma medications. In the 1996 Olympics, she became the first American female athlete to win four gold medals in a single competition.

    Correct Answer: Amy Van Dyken

  6. The 26th president of the United States was reportedly home bound as a child because of severe asthma. His parents traveled the world in search of a remedy. Vigorous exercise was thought to have led to his recovery.

    Correct Answer: Theodore Roosevelt

  7. This Hungarian-American was a journalist, newspaper publisher and philanthropist. Today, a coveted journalism award is named for him. In life, he desperately sought out physicians who could help him with his asthma. He died in 1911 reportedly "on the yacht the breezy deck of which often alleviated his breathlessness."

    Correct Answer: Joseph Pulitzer

  8. He began dancing at a young age. It seemed to help his asthma. He later founded a ballet company that became world renowned for its innovative performances. He continued to fight his asthma with medications, acupuncture and herbs. Reports say he rarely missed a performance. He died from AIDS in 1988 at the of age 57.

    Correct Answer: Robert Joffrey

  9. Known as "The Bus," this NFL star was diagnosed with asthma at age 14. Chosen 10th in the 1993 NFL draft, his team went on to win the 2006 Super Bowl before he retired.

    Correct Answer: Jerome Bettis