Anxiety Quiz: Dispelling the myths about PTSD

Jul 31st 2009 Oct 10th 2017

1 of 9
Which symptom is not always present in someone diagnosed with PTSD
  1. 1 depression
  2. 0 anxiety
  3. 0 irritability
  4. 0 poor risk assessment of dangerous situations
  5. 0 numbing or tuning out
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Which symptom is not always present in someone diagnosed with PTSD

    Correct Answer: depression

  2. Risk factors for PTSD include all but which of the following:

    Correct Answer: history of smoking and drug use

  3. People with PTSD are easily startled (or "jumpy") because:

    Correct Answer: they feel a consistent need to stay on guard in relation to their surroundings.

  4. Someone diagnosed with PTSD has difficulty:

    Correct Answer: all of the above.

  5. Everyone who experiences a traumatic event will develop PTSD.

    Correct Answer: False.

  6. Someone with PTSD may avoid seeking treatment and support because:

    Correct Answer: All of the above.

  7. The main difference between the diagnosis of anxiety and depressive disorders and PTSD is:

    Correct Answer: exposure and integration of trauma.

  8. If someone with PTSD tried hard enough, they would be able to move past the traumatic event(s).

    Correct Answer: False.

  9. The best treatment for PTSD is:

    Correct Answer: none of the above.