Are You at Risk for Type 2 Diabetes?

Jul 31st 2009 Oct 10th 2017

1 of 10
Have you been feeling more hungry, thirsty, or been urinating more frequently
  1. 0 I do not have any of these symptoms
  2. 1 I have recently begun to notice at least one of these symptoms
  3. 2 I have noted two or more of these symptoms

Your Results

  • Low
  • Medium
  • High
  1. Have you been feeling more hungry, thirsty, or been urinating more frequently

    Correct Answer: I have noted two or more of these symptoms

  2. Have you recently gained or lost a significant amount of weight without trying

    Correct Answer: I have noticed that for the first time in a long time my weight actually is dropping

  3. Do you weigh more than your health care provider has recommended for your height (that is, a Body Mass Index (BMI) of 25 or more)

    Correct Answer: Yes, my weight is too much for my height

  4. If you are a woman with a child: have you ever given birth to a baby who weighed more than 9 pounds

    Correct Answer: Yes, in fact I was told I had diabetes when I was pregnant but afterwards my doctors told me I no longer had diabetes

  5. Has your health care provider told you that your blood pressure is above 140/90

    Correct Answer: Yes, my doctors have warned me about these problems and told me to be more careful about my diet lately.

  6. Are you over age 45

    Correct Answer: yes

  7. Has anyone in your immediate family (parents or children) had diabetes

    Correct Answer: Yes, at least one person in my immediate family has diabetes

  8. To what ethnic/racial group do you belong

    Correct Answer: Prefer not to answer

  9. Do you get much exercise during an average week"

    Correct Answer: I hardly get any exercise at all.

  10. Has your health care provider told you that your "bad" [HDL]-cholesterol" is below 35 mg/dl or your triglycerides are above 250 mg/dl

    Correct Answer: Yes, my doctors have warned me about these problems and told me to be more careful about my diet lately