Are You Sun Savvy?

Amy Tudor | Apr 19th 2012 Oct 10th 2017

1 of 8
You need how much sun exposure daily to make enough Vitamin D?
  1. 0 1 hour
  2. 0 30 minutes
  3. 1 15 minutes
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Experts say you need 15 minutes of sunlight in order to get the benefits.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. You need how much sun exposure daily to make enough Vitamin D?

    Correct Answer: 15 minutes

    Experts say you need 15 minutes of sunlight in order to get the benefits.

  2. When should you apply sunscreen?

    Correct Answer: 30 minutes before going into the sun

    Putting sunscreen on a half hour before going outdoors gives it enough time to soak into your skin.

  3. Medications can affect your sun tolerance?

    Correct Answer: True

    Yes! Medications--both over-the-counter and prescription--can make you more susceptible to sunburn and other problems.

  4. Wearing a shirt into the water will protect you from sunburn

    Correct Answer: False

    Wearing tightly-woven, dark clothing can offer a little bit of protection when it is dry, but ordinary clothes will not protect you from getting burnt.

  5. The lowest minimum SPF you should aim for is

    Correct Answer: 15

    Experts say you should always wear SPF 15 or greater for the best protection.

  6. Dark or olive-skinned people don’t need to worry as much about skin cancer

    Correct Answer: False

    Skin cancer affects people of all skin types and skin colors.

  7. You should wear sunscreen even if you're spending less than 20 minutes in the sun

    Correct Answer: True

    Absolutely! Any sun exposure can cause sun damage, depending on the time of day, time of year, and other factors, so you should wear a minimum SPF 15 any time you expect to be outdoors.

  8. Most of a person’s lifelong sun damage occurs before what age?

    Correct Answer: 18

    By the time you leave High School, most of the sun damage you'll have has already been done. This means that even very outdoorsy children need to be diligent about sunscreen use.