Diabetic Nerve Pain: Are You at Risk?

Bill Quick, M.D. | July 31, 2009

1 of 10
Diabetes tends to damage nerves in the feet and legs and, less often, the hands and arms.
  1. 1 True
  2. 0 False
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    Diabetes tends to damage nerves in the feet and legs and, less often, the hands and arms.

    Correct Answer: True

  2. 2

    Damaged nerves can cause nonpainful symptoms or painful symptoms.

    Correct Answer: True

  3. 3

    Medications can cure diabetic nerve pain by allowing nerves to be regenerated.

    Correct Answer: False

  4. 4

    Diabetic nerve pain can affect people with either type 1 or type 2 diabetes.

    Correct Answer: True

  5. 5

    The cause of diabetic nerve pain is well known.

    Correct Answer: False

  6. 6

    Having high blood glucose levels over a prolonged time period is likely to be involved in causing diabetic nerve pain.

    Correct Answer: True

  7. 7

    Diabetic nerve pain is more common in older people.

    Correct Answer: True

  8. 8

    Diabetic nerve pain is more common in people who have had diabetes for a long time.

    Correct Answer: True

  9. 9

    Another name for diabetic nerve pain in the hands or feet is diabetic autonomic neuropathy.

    Correct Answer: False

  10. 10

    Vitamin deficiencies and alcoholism are other causes of nerve pain.

    Correct Answer: True