Do you Know How to Keep Your Skin Healthy in the Winter?

Allison Tsai | Oct 16, 2012

1 of 8
In the winter you should spend more time in the shower or bath.
  1. 0 True
  2. 1 False
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Taking a long, hot shower or bath may feel good in the cold weather, but it actually dries out your skin. It's better to take short showers in warm water.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. In the winter you should spend more time in the shower or bath.

    Correct Answer: False

    Taking a long, hot shower or bath may feel good in the cold weather, but it actually dries out your skin. It's better to take short showers in warm water.

  2. Moisturizing right after your shower is best.

    Correct Answer: True

    Putting lotion on when your skin is still damp can help your skin retain moisture.

  3. You can forgo the sunscreen in winter months

    Correct Answer: False

    Actually, the sun can reflect on white snow, making the rays even more intense. Be sure to wear at least 30 SPF on your face.

  4. Exfoliating twice a week will keep your skin healthy

    Correct Answer: True

    This can prevent the build-up of dry, flaky skin.

  5. Your hands are unaffected by cold weather

    Correct Answer: False

    Hands can become cracked and dry in cold weather, so it's important to wear gloves and moisturize your hands.

  6. You need to protect your lips from sun damage and dry air.

    Correct Answer: True

    Lips are sensitive to dry air, and can get sun damage. It's important to use a lip balm with SPF at all times. Exfoliating your lips every two weeks can also keep them smooth.

  7. A humidifier can keep your skin happy.

    Correct Answer: True

    Using the heat in your home can cause the air inside your house to be very dry, which can also make your skin dry. A humidifier adds moisture to the air, which can stave off eczema.

  8. Wet clothes can cause eczema flare-ups.

    Correct Answer: True

    Sitting around in wet clothes after snowboarding, skiing or just playing in the snow can cause your skin to become chapped or cause eczema to flare. Put on dry clothes as soon as possible