Do You Know Your Asthma Terminology?

Allison Tsai | May 11, 2012

1 of 9
Acute means something that is sudden and/or "sharp."
  1. 1 True
  2. 0 False
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Acute means something that has a rapid onset, or something sharp, such as a sharp pain. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](http://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Acute means something that is sudden and/or "sharp."

    Correct Answer: True

    Acute means something that has a rapid onset, or something sharp, such as a sharp pain. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](http://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)

  2. Chronic means something that will eventually go away.

    Correct Answer: False

    Chronic means a condition is permanent or recurring. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](http://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)

  3. An allergen is something that induces an allergic reaction in everyone.

    Correct Answer: False

    An allergen is something that induces an allergic reaction only in people who are sensitized to that particular thing. Such as pollen or dust. Not everyone is allergic to those things. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](http://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)

  4. Hypersensitivity is an extreme sensitivity to an allergen.

    Correct Answer: True

    The air passages (bronchioles) of asthmatic lungs are often hypersensitive to various asthma triggers, and they may become acutely inflamed (swollen) as a result of such contact. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](http://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)

  5. A Beta Agonist is used to treat runny nose from allergies.

    Correct Answer: False

    This is a medicine that has an affinity to beta receptors that line the respiratory tract, particularly the bronchioles. Once attached to the beta receptors a reaction occurs that relaxes the bronchiole muscles and opens up the air passages. This makes breathing easier. Examples include Ventolin and Xopenex. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](http://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)

  6. LABA stands for long-acting bronchiole agonist

    Correct Answer: False

    It stands for long-acting beta agonist. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](http://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)

  7. A nebulizer holds a small cup of liquid medicine, that when hooked up to an air source causes pressurized air to turn the liquid into a fine mist that can be inhaled.

    Correct Answer: True

    This is exactly what a nebulizer does. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](ttp://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)

  8. A metered dose inhaler is a device that holds medicine mixed with a propellant that is held under pressure inside a metal cannister.

    Correct Answer: True

    This is the definition of a metered dose inhaler. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](http://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)

  9. A dry powder inhaler is the same thing as a metered dose inhaler.

    Correct Answer: False

    The medicine is in powder form and usually comes in a device such as a discus or other device. The medicine is usually held inside a capsule that is crushed when you twist the device. The powder is inhaled when the patient places his mouth over the mouthpiece and inhales. Source: [Do You Know Your Asthma Terminology?](http://www.healthcentral.com/asthma/c/52325/133491/asthma-terms-part)