Fibromyalgia: Myth or Fact?

Jul 31st 2009 Oct 10th 2017

1 of 10
The main symptoms of fibromyalgia are pain, fatigue and sleep problems.
  1. 1 Fact
  2. 0 Myth
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. The main symptoms of fibromyalgia are pain, fatigue and sleep problems.

    Correct Answer: Fact

  2. Fibromyalgia is a form of arthritis that can damage the muscles, joints, ligaments and tendons.

    Correct Answer: Myth

  3. People who have fibromyalgia usually also suffer from depression.

    Correct Answer: Myth

  4. Fibromyalgia is not a life-threatening illness.

    Correct Answer: Fact

  5. Pain in 18 tender points is required for a diagnosis of fibromyalgia.

    Correct Answer: Myth

  6. The pain of fibromyalgia moves around and can occur anywhere in the body.

    Correct Answer: Fact

  7. Fibromyalgia is an autoimmune disease.

    Correct Answer: Myth

  8. Fibromyalgia is primarily a psychological problem that manifests itself as physical symptoms.

    Correct Answer: Myth

  9. Fibromyalgia affects mostly women.

    Correct Answer: Fact

  10. There is no cure for fibromyalgia.

    Correct Answer: Fact