Fibromyalgia: Myth or Fact?

July 31, 2009

1 of 10
The main symptoms of fibromyalgia are pain, fatigue and sleep problems.
  1. 1 Fact
  2. 0 Myth
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    The main symptoms of fibromyalgia are pain, fatigue and sleep problems.

    Correct Answer: Fact

  2. 2

    Fibromyalgia is a form of arthritis that can damage the muscles, joints, ligaments and tendons.

    Correct Answer: Myth

  3. 3

    People who have fibromyalgia usually also suffer from depression.

    Correct Answer: Myth

  4. 4

    Fibromyalgia is not a life-threatening illness.

    Correct Answer: Fact

  5. 5

    Pain in 18 tender points is required for a diagnosis of fibromyalgia.

    Correct Answer: Myth

  6. 6

    The pain of fibromyalgia moves around and can occur anywhere in the body.

    Correct Answer: Fact

  7. 7

    Fibromyalgia is an autoimmune disease.

    Correct Answer: Myth

  8. 8

    Fibromyalgia is primarily a psychological problem that manifests itself as physical symptoms.

    Correct Answer: Myth

  9. 9

    Fibromyalgia affects mostly women.

    Correct Answer: Fact

  10. 10

    There is no cure for fibromyalgia.

    Correct Answer: Fact