Heartburn Trigger Foods

Sara Suchy | Apr 2nd 2012 Oct 10th 2017

1 of 9
Do fresh apples cause heartburn?
  1. 1 False
  2. 0 True
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

An apple a day does indeed keep the doctor and reflux away.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Do fresh apples cause heartburn?

    Correct Answer: False

    An apple a day does indeed keep the doctor and reflux away.

  2. Does chili cause heartburn?

    Correct Answer: True

    Chili and most other spicy foods will cause acid reflux symptoms to flare.

  3. Does chocolate cause heartburn?

    Correct Answer: True

    Does chocolate cause acid reflux symptoms?

  4. Do tomatoes cause heartburn?

    Correct Answer: True

    Tomatoes and most tomato-based foods are highly acidic and will cause acid reflux.

  5. Does wine or beer cause heartburn?

    Correct Answer: True

    Wine and any alcoholic drink will aggravate reflux symptoms.

  6. Do oranges cause heartburn?

    Correct Answer: True

    Citrus fruits such as oranges, grapefruits and lemons will cause reflux symptoms.

  7. Does tea and coffee cause heartburn?

    Correct Answer: True

    Tea and coffee, both caffeinated and decaffeinated will cause reflux symptoms.

  8. Does steak and other lean meat cause heartburn?

    Correct Answer: False

    A lean steak will usually not cause acid reflux symptoms.  Enjoy!

  9. Does peppermint and peppermint flavored food cause acid reflux?

    Correct Answer: True

    Peppermint and peppermint flavored foods can cause acid reflux symptoms in some people.