How Many Calories Did I Burn?

Sara Suchy | April 9, 2012

1 of 8
Which burns more calories?
  1. 1 Mowing the lawn
  2. 0 Raking the lawn
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

An hour of mowing the lawn (on a push mower) can burn up to 375 calories.  Raking the lawn will burn 275 calories.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Which burns more calories?

    Correct Answer: Mowing the lawn

    An hour of mowing the lawn (on a push mower) can burn up to 375 calories.  Raking the lawn will burn 275 calories.

  2. Which burns more calories?

    Correct Answer: Talking on the phone

    Talking on the phone burns 68 calories per hour, while watching television burns about 61 calories per hour.

  3. Which burns more calories?

    Correct Answer: Golfing

    An hour of golfing burns 306 calories while an hour of weight lifting burns 204 calories.

  4. Which burns more calories?

    Correct Answer: Painting

    Ballroom dancing will burn 204 calories an hour, while painting burns 306 calories an hour.

  5. Which burns more calories?

    Correct Answer: Grocery shopping

    Water aerobics edges out grocery shopping, but not by much.  Shopping for your family burns 238 calories per hour while water aerobics burns 272 calories per hour.

  6. Which burns more calories?

    Correct Answer: Playing with Children

    Cooking burns about 171 calories per hour, while playing with children (not video games) can burn up to 191 calories per hour.

  7. Which burns more calories?

    Correct Answer: Running (9-minute miles)

    Running burns 750 miles per hour while biking burns 681 calories per hour.  Both are great forms of exercise.

  8. Which burns more calories?

    Correct Answer: Both A and B

    Trick question: an hour of both downhill skiing and shoveling snow will burn 408 calories per hour.