How Many Calories Did I Burn?

Sara Suchy | April 9, 2012

1 of 8
Which burns more calories?
  1. 1 Mowing the lawn
  2. 0 Raking the lawn
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

An hour of mowing the lawn (on a push mower) can burn up to 375 calories.  Raking the lawn will burn 275 calories.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    Which burns more calories?

    Correct Answer: Mowing the lawn

    An hour of mowing the lawn (on a push mower) can burn up to 375 calories.  Raking the lawn will burn 275 calories.

  2. 2

    Which burns more calories?

    Correct Answer: Talking on the phone

    Talking on the phone burns 68 calories per hour, while watching television burns about 61 calories per hour.

  3. 3

    Which burns more calories?

    Correct Answer: Golfing

    An hour of golfing burns 306 calories while an hour of weight lifting burns 204 calories.

  4. 4

    Which burns more calories?

    Correct Answer: Painting

    Ballroom dancing will burn 204 calories an hour, while painting burns 306 calories an hour.

  5. 5

    Which burns more calories?

    Correct Answer: Grocery shopping

    Water aerobics edges out grocery shopping, but not by much.  Shopping for your family burns 238 calories per hour while water aerobics burns 272 calories per hour.

  6. 6

    Which burns more calories?

    Correct Answer: Playing with Children

    Cooking burns about 171 calories per hour, while playing with children (not video games) can burn up to 191 calories per hour.

  7. 7

    Which burns more calories?

    Correct Answer: Running (9-minute miles)

    Running burns 750 miles per hour while biking burns 681 calories per hour.  Both are great forms of exercise.

  8. 8

    Which burns more calories?

    Correct Answer: Both A and B

    Trick question: an hour of both downhill skiing and shoveling snow will burn 408 calories per hour.