How Much Do You Know About Chronic Migraine?

Teri Robert | Nov 23, 2015 Feb 26, 2014

1 of 10
People with chronic migraine experience headaches or migraines on how many days per month?
  1. -1 Eight or more
  2. 1 15 or more
  3. -1 20 or more
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

People with chronic migraine experience headaches or migraines 15 or more days per month, eight of which must be migraine for a CM diagnosis.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    People with chronic migraine experience headaches or migraines on how many days per month?

    Correct Answer: 20 or more

    People with chronic migraine experience headaches or migraines 15 or more days per month, eight of which must be migraine for a CM diagnosis.

  2. 2

    How many people in the United States live with chronic migraine?

    Correct Answer: Two to three million

    Of more than 37 million people in the United States who have CM, two to three million of them live with CM.

  3. 3

    Migraine-related medical costs for people with chronic migraine are:

    Correct Answer: More than the costs related to episodic migraine

    Migraine-related medical costs for people with CM are nearly three times the migraine-related medical costs for people with episodic migraine.

  4. 4

    When compared to people with episodic migraine, the stigma associated with chronic migraine is…

    Correct Answer: More

    Study participants with CM scored higher on the Stigma Scale for Chronic Illness (SSCI) than participants with episodic migraine.

  5. 5

    When compared to the stigma of stroke, epilepsy, multiple sclerosis, Alzheimer's disease, ALS, and Parkinson's disease, the stigma associated with chronic migraine is…

    Correct Answer: More

    Study participants with CM scored significantly higher on the Stigma Scale for Chronic Illness (SSCI) than a mixed panel of patients with chronic neurological diseases – stroke, epilepsy, multiple sclerosis, Alzheimer's disease, ALS, and Parkinson's disease.

  6. 6

    How many medications have received approval for the treatment of chronic migraine?

    Correct Answer: One

    Although many medications are prescribed _[off-label](http://www.healthcentral.com/migraine/glossary/o-q-451464-5.html)_ for chronic migraine, only one has been approved by the FDA for this purpose.

  7. 7

    Which of these medications has received FDA approval for the treatment of chronic migraine?

    Correct Answer: onabotulinumtoxinA (Botox)

    Many medications are prescribed _[off-label](http://www.healthcentral.com/migraine/glossary/o-q-451464-5.html)_ for chronic migraine, only onabotulinumtoxinA (Botox) has been approved for that purpose by the FDA.

  8. 8

    Which of these medications are prescribed off-label for the treatment of chronic migraine?

    Correct Answer: all of these

    Topiramate, venlafaxine ER, and gabapentin are all prescribed _[off-label](http://www.healthcentral.com/migraine/glossary/o-q-451464-5.html)_ for both episodic and chronic migraine.

  9. 9

    How many medications have been developed specifically for treating chronic migraine?

    Correct Answer: 0

    No medications have been specifically developed for treating chronic migraine.

  10. 10

    How many potential preventive treatments are available for chronic migraine (FDA approved or not)?

    Correct Answer: 100+

    There are _[more than 100](http://www.healthcentral.com/migraine/medications-161082-5.html)_ potential treatments in use for the prevention of both episodic and chronic migraine.