How Much Do You Know About Lupus?

Allison Tsai | March 28, 2013

1 of 8
Lupus is an autoimmune disease
  1. 1 True
  2. 0 False
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Lupus can have different symptoms in different people, however, the immune response is the same. The immune system overreacts and attacks healthy tissue. Source: [NIH](http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/do_i_have_lupus.asp#c)

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Lupus is an autoimmune disease

    Correct Answer: True

    Lupus can have different symptoms in different people, however, the immune response is the same. The immune system overreacts and attacks healthy tissue. Source: [NIH](http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/do_i_have_lupus.asp#c)

  2. Lupus is contagious

    Correct Answer: False

    You cannot catch lupus from another person, because it is not a contagious disease. Source: [NIH](http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/do_i_have_lupus.asp#c)

  3. There is only one type of lupus

    Correct Answer: False

    There are actually three types of lupus, however the most common form is systemic lupus erythematosus.  This type can involve many parts of the body, including the heart, lungs, kidneys and brain. The other two types are discoid lupus erythematosus, which mainly affects the skin, and drug-induced lupus, which is triggered by medication. Source: [NIH](http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/do_i_have_lupus.asp#c)

  4. Symptoms of lupus can vary from person to person

    Correct Answer: True

    Lupus can present differently in everyone, and can affect different parts of the body. Some common symptoms include a butterfly rash across the cheeks and nose, sensitivity to sun, fatigue, and swollen glands. Source: [NIH](http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/do_i_have_lupus.asp#c)

  5. It’s impossible to prevent a lupus flare

    Correct Answer: False

    There are steps you can take to prevent or minimize a flare, such as learning when a flare is coming, limiting your time in the sun, developing coping skills to deal with stress and maintaining a healthy lifestyle. Source: [NIH](http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/do_i_have_lupus.asp#c)

  6. Anyone can get lupus

    Correct Answer: True

    Though anyone can get lupus, African American women are three times more likely to develop lupus than Caucasian women.  It’s also more common in Hispanic/Latino, Asian and American Indian women. Source: [NIH](http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/do_i_have_lupus.asp#c)

  7. There is one test you can take to be diagnosed with lupus

    Correct Answer: False

    There is no single test that can show you have lupus. You may have to undergo several tests that will be reviewed along with your medical history. Your doctor may not be able to diagnose you with lupus right away. Source: [NIH](http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/do_i_have_lupus.asp#c)

  8. Treatment varies depending on symptoms

    Correct Answer: True

    Your treatment will depend on your symptoms, and medication can range from aspirin to treat swollen joints to biologic and chemotherapy drugs. Source: [NIH](http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Lupus/do_i_have_lupus.asp#c)