Identify the Type of Migraine or Headache!

Jul 31st 2009 Oct 10th 2017

1 of 10
The diagnosis of this type of Migraine or headache is often marked by one-sided temporary paralysis or motor weakness.
  1. 0 a. Cluster headache
  2. 0 b. Basilar-Type Migraine
  3. 1 c. Hemiplegic Migraine
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. The diagnosis of this type of Migraine or headache is often marked by one-sided temporary paralysis or motor weakness.

    Correct Answer: c. Hemiplegic Migraine

  2. The most common form of Migraine.

    Correct Answer: b. Migraine without aura

  3. Experienced at some time by approximately 80% of the population, this pain is bilateral and often described as a vise or band around the head.

    Correct Answer: c. Tension-Type Headache

  4. Characterized by repeated attacks of visual disturbances preceding the headache phase of the Migraine attacks, often including temporary monocular (in one eye) blindness.

    Correct Answer: a. Retinal Migraine

  5. Most often seen in children ages 5-9, but can occur in adults as well. Marked by abdominal pain, nausea and vomiting.

    Correct Answer: b. Abdominal Migraine

  6. Short, stabbing, extremely intense headaches that generally only last between five and 30 seconds.

    Correct Answer: a. Ice Pick Headaches

  7. Any type of Migraine where no headache occurs, but the Migraineur still has the other symptoms.

    Correct Answer: c. Acephalgic Migraine

  8. A persistent strictly unilateral headache responsive to indomethacin.

    Correct Answer: b. Hemicrania Continua

  9. Often said to be the most painful of all headaches, they have been described as "boring," tearing, burning," "like a hot poker in the eye," and as "suicide headaches.

    Correct Answer: b. Cluster Headaches

  10. Marked by increasingly frequent attacks, eventually becoming daily less severe headaches punctuated by debilitating Migraine attacks.

    Correct Answer: a. Transformed Migraine