Medication Overuse Headache: What Do You Know?

July 31, 2009

1 of 10
True or False: Pain medications can be taken safely six days a week without causing rebound/medication overuse headaches.
  1. 0 True
  2. 1 False
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    True or False: Pain medications can be taken safely six days a week without causing rebound/medication overuse headaches.

    Correct Answer: False

  2. 2

    True of False: At least some of the triptans have been shown to cause rebound/MOH.

    Correct Answer: True

  3. 3

    True of False: Acetaminophen (Tylenol) is a prime culprit in causing rebound/MOH.

    Correct Answer: True

  4. 4

    True of False: Ergotamines such as DHE and Migranal do NOT cause rebound/MOH.

    Correct Answer: False

  5. 5

    True of False: Preventive medications usually cannot work if a person is in rebound/MOH

    Correct Answer: True

  6. 6

    True or False: Rebound/medication overuse headaches feel exactly like the headache phase of a Migraine attack.

    Correct Answer: False

  7. 7

    True of False: Taking pain medications for pain other than headache NEVER causes rebound/MOH.

    Correct Answer: False

  8. 8

    True or False: There is now substantial evidence that all drugs used for the treatment of headache may cause MOH in patients with primary headache disorders.

    Correct Answer: True

  9. 9

    True of False: It is easy to tell the difference between rebound/MOH and a tension-type headache.

    Correct Answer: False

  10. 10

    True of False: When coming out of rebound/MOH, withdrawal symptoms usually last two to 10 days, but in some cases can last months.

    Correct Answer: True