Multiple Sclerosis in Men vs. Women

June 29, 2010

1 of 9
How much more testosterone do men have than women?
  1. 1 10 times
  2. 0 2 times
  3. 0 4 times
  4. 0 25 times
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    How much more testosterone do men have than women?

    Correct Answer: 10 times

  2. 2

    Which of the following outcomes occurs when a man with MS uses a testosterone gel?

    Correct Answer: Improved cognitive function

  3. 3

    Research has shown that women can avoid being wheelchair-bound by an average of six years if…

    Correct Answer: The women had children after being diagnosed with MS

  4. 4

    Which hormone causes significant decreases in gadolinium-enhancing lesions in MS patients?

    Correct Answer: Estriol

  5. 5

    Men have a higher rate of cerebellar involvement and a higher risk of ____.

    Correct Answer: Primary-Progressive MS

  6. 6

    The ratio of women to men with MS is…

    Correct Answer: 4:1

  7. 7

    What effect does the estradiol level in women have on the lesion load?

    Correct Answer: No change

  8. 8

    Which gender was more likely to report a relapse/exacerbation of MS symptoms?

    Correct Answer: Women

  9. 9

    MS has been proven to …

    Correct Answer: All of the above