Nutrition Facts Label IQ

Jul 31st 2009

1 of 12
On a package of crackers, what does the term 'low fat' mean?
  1. 0 0.5 grams fat or less per serving
  2. 0 3 grams fat, or less, per serving
  3. 0 25 percent less fat than the full fat version
  4. 0 50 percent less fat than the full fat version
  5. 1 Both 2 and 4
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. On a package of crackers, what does the term 'low fat' mean?

    Correct Answer: Both 2 and 4

  2. Foods with a 'natural' label:

    Correct Answer: Contain no synthetic preservatives, colors or flavors

  3. Products labeled 'organic,' which are grown without artificial fertilizers, pesticides, herbicides, or fungicides:

    Correct Answer: Must be 100 percent organic

  4. When reading the label of a grain food, such as bread, pasta, or crackers, what is more important?

    Correct Answer: Both 2 and 3

  5. While reading the front of a package, how much of a nutrient is contained in a 'good source'?

    Correct Answer: 10 percent

  6. A label that reads '0 grams of Trans Fat' has:

    Correct Answer: Up to 0.4 grams per serving

  7. A food 'serving size' is determined by:

    Correct Answer: The Food and Drug Administration

  8. True or false: Reduced fat and low fat food are the same.

    Correct Answer: False

  9. The 'percent daily value' (DV) is based on how many calories?

    Correct Answer: 2000

  10. Food companies have swapped trans fats for other types of fats. Which of these should you also avoid?

    Correct Answer: Palm oil and palm kernel oil

  11. Which is the healthier pick?

    Correct Answer: Regular peanut butter

  12. The number one item people look for on food labels is:

    Correct Answer: Calories