Osteoporosis Prevention and Exercise

July 31, 2009

1 of 10
Which of these exercise programs will NOT do much to help improve your bone density
  1. 0 Running and jumping.
  2. 1 Swimming and bicycling.
  3. 0 Walking and dancing.
  4. 0 None of the above.
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    Which of these exercise programs will NOT do much to help improve your bone density

    Correct Answer: Swimming and bicycling.

  2. 2

    I now understand how regular exercise can help prevent osteoporosis. Even though I haven't exercised in years, I should head out for a jog immediately.

    Correct Answer: False.

  3. 3

    After getting clearance from your doctor, a potential bone-building exercise for someone just starting out might be:

    Correct Answer: All of the above.

  4. 4

    There's more to weight-bearing exercise than lifting weights at the gym.

    Correct Answer: True.

  5. 5

    Which of these is NOT a health benefit of exercising outdoors

    Correct Answer: One can listen to music on headphones with the volume turned up all the way.

  6. 6

    You can lose calcium in your sweat.

    Correct Answer:

  7. 7

    A pre-menopausal woman is exercising excessively and putting herself at risk of osteoporosis if:

    Correct Answer: Both A and B.

  8. 8

    Those who are of advanced age should avoid exercise altogether.

    Correct Answer: False.

  9. 9

    Which of the following exercises should be avoided by those with severe osteoporosis

    Correct Answer: All of the above.

  10. 10

    Exercising regularly will ensure you never get osteoporosis.

    Correct Answer: False.