Osteoporosis Prevention Diet Quiz

Lila de Tantillo | Jul 31st 2009 Oct 10th 2017

1 of 8
I don't have to worry about preventing osteoporosis with what I eat. I get plenty of calcium, and that's all that matters.
  1. 0 True.
  2. 1 False.
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. I don't have to worry about preventing osteoporosis with what I eat. I get plenty of calcium, and that's all that matters.

    Correct Answer: False.

  2. Ways to get enough Vitamin D include:

    Correct Answer: All of the above.

  3. A cup of cow's milk has about 300 mg of calcium, whether it is whole, lowfat, or skim.

    Correct Answer: True.

  4. Which of these foods is NOT a good source of calcium

    Correct Answer: Chicken.

  5. Drinking alcoholic beverages daily can help prevent osteoporosis.

    Correct Answer: True.

  6. The calcium in soy milk is just like the calcium in cow's milk.

    Correct Answer: False.

  7. Even though drinking cola is bad for bone health, I'm OK because I only drink diet.

    Correct Answer: False.

  8. Which of these body weight conditions can be problematic for bone health

    Correct Answer: All of the above.