Post Cardiac Care

Deanne Stein | July 31, 2009

1 of 10
What is cardiac arrest?
  1. 0 A heart attack
  2. 1 Sudden, abrupt loss of heart function
  3. 0 Blood clot in the heart
  4. 0 Heart Disease
  5. 0 All of the above
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. What is cardiac arrest?

    Correct Answer: Sudden, abrupt loss of heart function

  2. What causes cardiac arrest?

    Correct Answer: All of the above

  3. Cardiac arrest can be reversed if it's treated within a few minutes with an electric shock to the heart to restore a normal heartbeat.

    Correct Answer: True

  4. Once the heart is re-started or pulse is regained, patients are in the clear.

    Correct Answer: False

  5. What contributes to the high death rate of patients who have their pulse re-started following cardiac arrest?

    Correct Answer: All of the above

  6. Medical care after cardiac arrest can lower the death rate.

    Correct Answer: True

  7. How can doctors treat brain injury following cardiac arrest?

    Correct Answer: Therapeutic Hypothermia

  8. Patients resuscitated from a cardiac arrest caused by heart attack, should have an immediate x-ray of the heart arteries.

    Correct Answer: True

  9. If the arteries are block, a doctor's only choice to open the arteries is through a procedure known as angioplasty.

    Correct Answer: False

  10. What other common concern(s) have researchers found following cardiac arrest resuscitation?

    Correct Answer: All of the above