Quiz: Do You Know the Facts Behind Breastfeeding?

Allison Bush | Oct 12, 2012

1 of 8
Breast milk provides your baby with:
  1. 0 Vitamin B
  2. 0 Folic acid
  3. 1 Vitamin C
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

One 8-ounce serving of breast milk gives your baby 20 percent of the recommended daily allowance of vitamin C.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Breast milk provides your baby with:

    Correct Answer: Vitamin C

    One 8-ounce serving of breast milk gives your baby 20 percent of the recommended daily allowance of vitamin C.

  2. True or false: Breastfed babies need supplemental formula in addition to breast milk.

    Correct Answer: False

    According to the Food and Drug Administration (FDA), nursing babies don't need supplements. Anything in addition to breast milk may interfere with their appetite for nursing. 

  3. True or false: Breastfed babies feed more often than babies on formula.

    Correct Answer: True

    True. Breast milk digests easier than formula, which means it moves through your baby's digestive system faster and, therefore, makes your baby hungry more often.

  4. True or false: Illnesses, like the common cold and seasonal flu, can pass from mom to baby through breast milk.

    Correct Answer: False

    According to the FDA, if a mother has an illness, her breast milk will contain antibodies that will help protect her baby from those same illnesses.

  5. Which foods should you avoid while breastfeeding?

    Correct Answer: Both A & B

    Breastfeeding moms should steer clear of spicy foods and cruciferous vegetables, like broccoli and cabbage, because spicy foods may change the taste of the breast milk, and the veggies may give your baby gas.

  6. How many glasses of water should breastfeeding moms drink per day?

    Correct Answer: 8+

    Drinking lots of water is one of the most important things moms can do while breastfeeding because it helps the body keep up the milk supply. Keep caffeinated drinks to a minimum because they are diuretics and cause you to lose fluids.

  7. True or false: More than half the calories in breast milk come from fat.

    Correct Answer: True

    True. The FDA notes that unlike adults, babies meet their energy requirements through maximized caloric content in a small volume (like breast milk).

  8. At what age can a baby begin to eliminate breast milk from its diet?

    Correct Answer: 12 months

    How long you breastfeed is up to you, but the American Academy of Pediatrics recommends breastfeeding your baby exclusively for the first 6 months. They recommend continuing to breastfeed up to the baby's first birthday as more foods are introduced to their diet.