Quiz: Evaluating ADHD Myths

May 17, 2010

1 of 10
Although the name ADHD is a relatively new term, references to behaviors typical of children with ADHD have been around for many years. The first description of a child with ADHD was in:
  1. 0 1956
  2. 1 1845
  3. 0 1902
  4. 0 1937
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Although the name ADHD is a relatively new term, references to behaviors typical of children with ADHD have been around for many years. The first description of a child with ADHD was in:

    Correct Answer: 1845

  2. Although the exact cause of ADHD is not known, sugar, food coloring and other additives play a major role in children developing symptoms of ADHD.

    Correct Answer: False

  3. ADHD is diagnosed through:

    Correct Answer: Behavior Checlist Completed By Parents and Teachers

  4. ADHD is considered a real disorder by most of the medical community. However, some people deny that it’s existence. One of the reasons people believe it is a made up disorder is:

    Correct Answer: All of these

  5. The number of prescriptions written for stimulant medication to treat ADHD has increased dramatically over the past twenty years.  The reason for this is:

    Correct Answer: Doctors are better able to diagnose ADHD because of increased knowledge and understanding of the disorder.

  6. Although the exact causes of ADHD are unknown, the following are all considered to possible causes, except:

    Correct Answer: Poor parenting skills

  7. When parents seek medical help for their children’s ADHD, they often do it because:

    Correct Answer: They are seeking answers for heavioral and academic problems their children may be having

  8. ADHD, and the treatment for it, including medication, is one of the most researched disorders of all times. Medication has been found to be safe and effective in treating ADHD. Some of the ways medication helps are:

    Correct Answer: All of these reasons

  9. Girls and boys are both diagnosed with ADHD at the same rate.

    Correct Answer: False

  10. The number of children and adults diagnosed with ADD/ADHD has increased over the past 20 years.  The reasons for this include all the following, except:

    Correct Answer: Doctors and pharmaceutical companies make more money when more people are diagnosed with ADD or ADHD.