SAD Quiz: Shedding Light on the Winter Blues

July 31, 2009

1 of 8
Seasonal Affective Disorder (SAD) is a depressive episode associated with the onset of fall and winter.
  1. 1 True.
  2. 0 False.
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    Seasonal Affective Disorder (SAD) is a depressive episode associated with the onset of fall and winter.

    Correct Answer: True.

  2. 2

    Which of the following is the most likely cause of SAD

    Correct Answer: Lack of sufficient natural light.

  3. 3

    Scientists speculate that reduced sunlight:

    Correct Answer: All of the above.

  4. 4

    Winter depressions are characterized by "atypical" features.

    Correct Answer: True.

  5. 5

    Which of the following are used to treat SAD

    Correct Answer: All of the above.

  6. 6

    A good light box equates to a walk outdoors on a summer day.

    Correct Answer: True.

  7. 7

    One should position the light box close to the eyes.

    Correct Answer: True.

  8. 8

    As a general rule, it is advised to initiate light box treatment:

    Correct Answer: In the morning.