SAD Quiz: Test Your Knowledge

Jul 31st 2009 Oct 10th 2017

1 of 8
On average, what percentage of the U.S. population suffers from Seasonal Affective Disorder
  1. 1 One-ten percent.
  2. 0 15-20 percent.
  3. 0 25-35 percent.
  4. 0 40-60 percent.
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. On average, what percentage of the U.S. population suffers from Seasonal Affective Disorder

    Correct Answer: One-ten percent.

  2. Which of the following are symptoms for SAD

    Correct Answer: All of the above.

  3. It is believed that fall-onset SAD is caused by a lack of:

    Correct Answer: Light.

  4. Seasonal Affective Disorder occurs only in the fall and winter.

    Correct Answer: True.

  5. According to Winter Blues by Norman E. Rosenthal, M.D., how long ago was the first mention of SAD recorded

    Correct Answer: Over 2,000 years ago.

  6. There is a greater incidence of SAD:

    Correct Answer: Among women.

  7. Children can have Seasonal Affective Disorder.

    Correct Answer: True.

  8. The most common treatment for SAD is:

    Correct Answer: Light therapy.