Test Your Nutrition Smarts

Jul 31st 2009 Oct 10th 2017

1 of 10
What types of fats are unhealthy
  1. 0 Monounsaturated
  2. 0 Polyunsaturated
  3. 0 Polysaccharide
  4. 1 Both saturated and trans fats
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. What types of fats are unhealthy

    Correct Answer: Both saturated and trans fats

  2. What foods are most likely to contain cholesterol raising trans fats

    Correct Answer: Packaged baked foods

  3. Where does most of our body's cholesterol come from

    Correct Answer: Our liver

  4. If you've been diagnosed with high cholesterol, the only thing you can do is take your medication

    Correct Answer: False

  5. What would be the best 'heart healthy' snack option from the list below

    Correct Answer: Small portion of nuts

  6. Which plant-based food can help to reduce our cholesterol levels

    Correct Answer: Soluble fiber

  7. How many servings of fruits and vegetables should you be eating each day

    Correct Answer: Above 5 servings

  8. It is thought that omega-3 fatty acids:

    Correct Answer: All of the above

  9. How much physical activity is required for a healthy heart

    Correct Answer: 30-60 minutes of moderate intensity activity, most days of the week

  10. Being 'apple-shaped' increases your risk of developing heart disease

    Correct Answer: True