Test Your Pneumonia Knowledge

Amy Tudor | April 24, 2012

1 of 8
Pneumonia is an infection of one or both of the lungs
  1. 1 True
  2. 0 False
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

True! Lung infections can be caused by bacteria, viruses and fungi.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Pneumonia is an infection of one or both of the lungs

    Correct Answer: True

    True! Lung infections can be caused by bacteria, viruses and fungi.

  2. Pneumonia is named based on the type of germ that is infecting the patient.

    Correct Answer: True

    True! It is named for the way in which a person gets the infection or germ. For example, community-acquired, hospital-acquired, etc.

  3. Community-acquired pneumonia (CAP) occurs in group settings, such as dorm room and hospitals.

    Correct Answer: False

    CAP occurs outside hospitals and other health care settings. This is the most common type of pneumonia and most often occurs in the winter. Hospital-acquired pneumonia occurs in a hospital setting only.

  4. Lung infection causes the alveoli, or air sacs, to become inflamed. The air sacs may also fill up with fluid or pus.

    Correct Answer: True

    Fluid in the lungs can cause symptoms such as cough (with phlegm), fever, chills and trouble breathing.

  5. Pneumonia symptoms can vary from mild to severe based on the type of germ only.

    Correct Answer: False

    Age is also a factor.

  6. Pneumonia is only more serious if the person also has HIV/AIDS or is undergoing chemotherapy or an organ or bone marrow transplant.

    Correct Answer: False

    It can also be more serious in infants and young children, older adults (age 65 or older) and people with health problems, such as hearth failure, diabetes or COPD.

  7. Everyone with pneumonia needs to be treated in the hospital.

    Correct Answer: False

    Only people who have more severe symptoms or underlying health problems may need treatment in the hospital.

  8. You can prevent pneumonia with a vaccine.

    Correct Answer: True

    Vaccines are available to prevent pneumococcal pneumonia and the flu.