How Much Do You Know About Epilepsy?

Allison Bush | Oct 3rd 2014 May 3rd 2017

1 of 8
True or False: Epilepsy is a mental illness.
  1. 0 True
  2. 1 False
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Epilepsy is a physical disorder that has nothing to do with mental health or intelligence.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. True or False: Epilepsy is a mental illness.

    Correct Answer: False

    Epilepsy is a physical disorder that has nothing to do with mental health or intelligence.

  2. True or False: People with epilepsy look different.

    Correct Answer: False

    Epilepsy doesn’t have any physical manifestations except for some of the seizures themselves.

  3. True or False: Epilepsy is a common condition.

    Correct Answer: True

    Epilepsy is the third most common neurological disorder, after stroke and Alzheimer’s disease. Approximately 2.7 million Americans are estimated to have epilepsy.

  4. True or False: People with epilepsy experience physical pain while having a seizure.

    Correct Answer: False

    A person is unconscious during a seizure and not in any pain. Afterward, there may be discomfort because of a fall, muscle aches, or a bitten tongue.

  5. True or False: Women with epilepsy should not get pregnant.

    Correct Answer: False

    A large percentage of women with epilepsy have normal, healthy babies. Although the risk of birth defects is increased for women with epilepsy compared with the general population, the overall risks are low.

  6. True or False: Epilepsy affects people of all ages.

    Correct Answer: True

    Epilepsy is a condition that affects people of all ages, races and nationalities. Epilepsy most often strikes the very young and the elderly, but people can develop epilepsy at any age.

  7. True or False: Epilepsy is contagious.

    Correct Answer: False

    Epilepsy cannot be passed from one person to another.

  8. True or False: Vincent Van Gogh lived with epilepsy.

    Correct Answer: True

    Vincent Van Gogh suffered from temporal lobe epilepsy.