What Do You Know About Rheumatoid Arthritis?

The HealthCentral Editorial Team | July 10, 2017

1 of 10
Rheumatoid arthritis is:
  1. 0 Temporary
  2. 0 Chronic
  3. 1 Both
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

The answer is: Both. Rheumatoid arthritis is often classified in two categories: Type I is temporary, lasting only a few months and leaving no permanent disability, while Type II is chronic and can last from a few years to an entire lifetime.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. 1

    Rheumatoid arthritis is:

    Correct Answer: Both

    The answer is: Both. Rheumatoid arthritis is often classified in two categories: Type I is temporary, lasting only a few months and leaving no permanent disability, while Type II is chronic and can last from a few years to an entire lifetime.

  2. 2

    The onset of rheumatoid arthritis (RA) is most common between the ages of:

    Correct Answer: 20-45

    Although RA can begin at any age, it most often occurs between 20 and 45 years of age.

  3. 3

    True or False: RA develops and progresses very quickly.

    Correct Answer: False

    False. The onset is typically gradual; rheumatoid arthritis symptoms begin with fatigue, weakness, loss of appetite, and muscle joints and aches. These symptoms later progress to joint pain.

  4. 4

    Rheumatoid arthritis is a disease caused by abnormalities in which system of the body?

    Correct Answer: Immune system

    RA is an autoimmune disease in which the body's immune system attacks itself.

  5. 5

    True or false: RA affects only bones and cartilage.

    Correct Answer: False

    Rheumatoid arthritis can also affect other organs in the body.

  6. 6

    All of the following are risk factors for RA except:

    Correct Answer: Hay fever

    People who suffer from hay fever may in fact have a reduced risk of suffering from RA.

  7. 7

    People with RA are at higher risk for which of the following conditions:

    Correct Answer: All of the above

    Patients with severe RA may be at greater risk for all these conditions.

  8. 8

    True or False: Juvenile rheumatoid arthritis (JRA) usually worsens in adulthood.

    Correct Answer: False

    False. Juvenile rheumatoid arthritis is often cured by adulthood. Less severe cases of JRA have the highest chance of disappearing before adulthood.

  9. 9

    Factors that might warrant more moderate treatment of RA include:

    Correct Answer: All of the above

    All of these factors might suggest that more moderate RA treatment should be considered.

  10. 10

    Lifestyle changes that can benefit people suffering from RA include:

    Correct Answer: Both

    It is important for people suffering from RA to maintain a healthy balance between rest and exercise. Rest serves to reduce inflammation, while exercise reduces stiffness and weakness.