When It May Not Be Rheumatoid Arthritis

Jul 31st 2009 Oct 10th 2017

1 of 10
This condition typically occurs in men older than 40 and primarily affects the big toe.
  1. 0 Bursitis
  2. 0 Osteoarthritis
  3. 1 Gout
  4. 0 All of the above.
  5. 0 None of the above.
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. This condition typically occurs in men older than 40 and primarily affects the big toe.

    Correct Answer: Gout

  2. In this condition, affected joints tend to be red, swollen and tender or painful.

    Correct Answer: All of the above.

  3. This condition can cause fatigue, flu-like symptoms and widespread pain, especially in the muscles. The pain can be aching, throbbing, burning or stabbing.

    Correct Answer: Fibromyalgia

  4. A red, scaly skin rash may precede or follow joint inflammation (especially in the fingers and toes) in this condition.

    Correct Answer: Psoriatic Arthritis

  5. This condition primarily affects the spine, though it can also affect other joints, such as the knees.

    Correct Answer: Ankylosing Spondylitis

  6. This condition is diagnosed by removing synovial fluid from the affected joint and finding uric acid crystals.

    Correct Answer: Gout

  7. This condition is diagnosed by testing for antinuclear antibodies (ANA) and anti-DNA antibodies among other things.

    Correct Answer: Lupus

  8. This condition differs from osteoarthritis in that joint pain most often occurs in the small joints (such as the fingers) and typically occurs on both sides of the body at the same time. Morning stiffness is common.

    Correct Answer: Rheumatoid Arthritis

  9. This condition is known to be caused by an infection.

    Correct Answer: Reiter's Syndrome

  10. This condition is often mistaken for Rheumatoid Arthritis.

    Correct Answer: All of the above.