Which Activities Burn More Calories?

Sara Suchy | Mar 13th 2012 Oct 10th 2017

1 of 8
Which burns more calories?
  1. 1 Mowing the lawn
  2. 0 Raking the lawn
YOUR SCORE
0
0

You are correct! You are incorrect!

An hour of mowing the lawn can burn up to 375 calories hour. Raking the lawn only burns about 275 calories.

Your Results

YOU GOT 37% CORRECT
YOUR SCORE
0
0
  1. Which burns more calories?

    Correct Answer: Mowing the lawn

    An hour of mowing the lawn can burn up to 375 calories hour. Raking the lawn only burns about 275 calories.

  2. Which burns more calories?

    Correct Answer: Talking on the phone

    Talking on the phone burns 68 calories per hour, just edging out watching television, which burns 61 calories per hour.

  3. Which burns more calories?

    Correct Answer: Golfing

    An hour of golf burns 306 calories while weight lifting for an hour only burns 204 calories.

  4. Which burns more calories?

    Correct Answer: Painting

    Ballroom dancing burns 204 calories an hour, but painting burns 306 calories an hour.

  5. Which burns more calories?

    Correct Answer: Water aerobics

    These two are close. Grocery shopping burns 238 calories per hour, but water aerobics burns 272 calories per hour.

  6. Which burns more calories?

    Correct Answer: Playing with children

    Cooking burns 170 calories an hour, but playing with your kids or grandkids can burn 191 calories!

  7. Which burns more calories?

    Correct Answer: Running (9-minute miles)

    Running burns 750 calories an hour while bicycling only burns 681 calories. Either is a great option.

  8. Which burns more calories?

    Correct Answer: Both A & B

    Trick question! Both downhill skiing and shoveling snow burn 408 calories an hour.